Zoek op inhoud

Nienke (29) en Sierd (32) Zandberg út Raerd hâlde fan reizgjen. Foaral Súd-Afrika hat harren hert stellen. Dêrom fûnen se it net sa dreech om it tema fan de bernekeamer te betinken: safary. No mar hoopje dat harren famke ek sa fan de jungle hâldt.

Nienke: ‘Vier jaar geleden kochten we deze karakteristieke woning uit de jaren 20 in Raerd. Het is echt zo’n snoephuisje, een heerlijke woning die opvalt in de straat. Naast mijn baan als accountmanager in de cosmeticawereld, heb ik een passie voor styling en interieur. Ik hecht waarde aan mooie spullen en vind het heerlijk om thuis lekker bezig te zijn met de inrichting. Toen ik zwanger was, kon ik eindelijk ‘losgaan’ met de babykamer. Het is best wel een ruime, lange kamer, maar doordat we een oud huis hebben is alles schots en scheef. Geen hoekje is logisch, maar dat maakt deze kamer juist zo gezellig. 

Het behang – van Creative Lab Amsterdam − vormt de basis van onze kinderkamer. Ik had deze gave print al een hele tijd geleden ontdekt. Toen dacht ik: als we ooit een kindje krijgen, zou ik dit behang graag willen. De olifanten en giraffen op het behang passen goed bij Zuid-Afrika, het land dat ons nauw aan het hart ligt. Samen met mijn moeder heb ik eerst alles uitgetekend, want in deze kamer is geen muur gelijk. We wisten dat we een meisje zouden krijgen, vandaar dat we met oudroze tinten hebben gewerkt. Ik hou niet zo van dat zoetsappige roze, maar deze kleur geeft de kamer toch een stoere meisjesachtige touch. Van onze familie en vrienden kregen we de grote knuffels die we bij BabyPlanet in Drachten hadden gezien. De giraf, de olifant en de neushoorn zijn echte eyecatchers.

 

Het bedje hebben we via Marktplaats gekocht. Mijn schoonmoeder heeft het schoongemaakt en geverfd in de donkergroene kleur die weer terugkomt in het behang. De commode komt bij Ikea vandaan, maar om er een eigen draai aan te geven, hebben we deurknopjes besteld met olifantenkopjes erop. Ik hou van dat soort details. Het hangende kledingrekje is gemaakt door mijn schoonzus, ‘tante’ Janneke. Daar hangen de leukste kledingitems op. De kralen, hoogte en lengte mocht ik zelf kiezen. Het is niet alleen praktisch, maar staat ook nog eens heel gezellig. We kregen allebei zoveel leuke reacties op de foto’s op Instagram en Facebook, dat ze deze kledingrekjes nu verkoopt via By_Janneke. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot maken de roze en roestkleurige vloerkleedjes de kamer extra sfeervol. Uiteraard mag een boekenrekje niet ontbreken op de kinderkamer. Ik was vroeger als kind ook gek op lezen. Mijn man is op en top Fries, dus we voeden ons kindje tweetalig op. Friese boekjes ontbreken niet op de boekenplank. En zo is alles in deze kamer met zorg uitgezocht. Onze baby komt letterlijk in een warm nest.’

 

 

 

Yntusken is dúdlik wa as der op dizze moaie babykeamer sliept. Op 23 oktober 2020 waard lytse Lux Isé berne.

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Klasina van der Werf 
Foto: Hippekiek Fotografie
Ut: De Lytse heit&mem nr.8