Zoek op inhoud

In Pinkeltsje yn Fryslân heeft koning Pinkelpracht hulp nodig van Pinkeltje, omdat kroonprins Pinkelhart verdwenen is. Het enige wat bekend is, is dat Pinkelhart vlak voordat hij verdween een bijzonder oud boek las over een Friese mantelspeld. Samen met Pinkelotje gaat hij op zoek en ondertussen komen er leuke, herkenbare Friese verwijzingen terug. 

Pinkeltje, wie is er niet mee opgegroeid? Nou ik wel, en ik vind het een mooi stukje nostalgie nu er ook een boek verschenen is met Pinkeltje in Friesland. Zo leuk dat de geschiedenis zich herhaalt, omdat ik vroeger zelf deze boeken las en ik dit nu met mijn kinderen heb mogen doen.

Ik heb met veel plezier dit boek gelezen met onze dochter van bijna 2,5 jaar, en ons zoontje van 6 maanden keek maar wat graag mee. Elke dag hadden we even een momentje samen. De leeftijdsgrens wordt erg wisselend aangegeven: tussen de 2 en 7 jaar. Voor onze dochter was het voornamelijk het moment samen, plaatjes kijken maar ook educatief, want ze weet nu o.a. wat een pink is en sûkerbôle. Het was vooral mama die heerlijk een momentje voor haarzelf pakte door elke dag een hoofdstuk te lezen − mét, maar stiekem ook zónder de kinderen.

Ik ben zelf geboren in Friesland, maar verder niet echt met het Fries in aanraking gekomen. Ik versta het wel, maar spreek het niet. Nu we zelf kinderen hebben, vind ik het wel belangrijk dat ze tweetalig worden opgevoed en dit gebeurt dan ook op de opvang en peuterspeelzaal. Dit boek is makkelijk leesbaar en zo dompel ik onze kinderen thuis ook iets meer in het Fries onder.

Van dit boek zullen we jarenlang plezier hebben, want later kunnen ze er langer voor zitten en nog later kunnen ze het zelf lezen.

Daphne Lievens, moeder van Zoë en Sem Beld uit Lippenhuizen 

It boek ‘Pinkeltsje yn Fryslân’ is foar € 13,99 hjir online te bestellen.
-> Daphne is lid fan it Afûk-boekpanel. Wolsto dy ek oanmelde, boeken tastjoerd krije en dêr wat oer skriuwe? Sjoch dan hjir foar mear ynformaasje.